Ekonomisk trend

Kontantfinans tillhandahåller kontokrediter för privatpersoner

Kontantfinans tillhandahåller kontokrediter för privatpersoner

Det finns många olika kreditgivare och varumärken inom segmentet för kontokrediter på den svenska marknaden. När det kommer till kreditlinor för privatpersoner är Kontantfinans ett sådant varumärke som är populärt och ofta omnämnt. Här tittar vi lite närmare på detta varumärke och tar även tillfället i akt att sticka hål på vanliga myter om kontokrediter för privatpersoner!

Om Kontantfinans

Kontantfinans är en kreditgivare som tillhandahåller kontokrediter för konsumenter. I egenskap av privatperson kan du låna mellan 3 000 kr och 30 000 kr via dem. Detta kan du dessutom göra utan att en kreditupplysning inhämtas via UC – de använder sig nämligen av ett alternativt kreditupplysningsföretag. Som om inte detta vore nog brukar utbetalningen av krediten dessutom ske samma dag som den beviljas.

Vanliga myter om kontokrediter för privatpersoner

Finansvärlden är full av myter och uppfattningar, och kontokrediter för privatpersoner utgör inget undantag. Oavsett om du är erfaren av att nyttja sådana via Kontantfinans eller helt ny på området behöver du kunna skilja på fakta och fiktion. Nedan avslöjar vi några av de vanligaste myterna kring kreditlinor.

  • Myt 1: En kreditlina och ett kreditkort är egentligen detsamma. Även om en kreditlina och ett kreditkort har en kredit som fylls på och kan nyttjas om och om igen finns det tydliga skillnader. Kreditlinor erbjuder i allmänhet lite lägre räntor och högre kreditgränser än vad som är fallet med kreditkort. Dessutom har de vanligtvis inga bonuspoäng, cashbacks eller andra förmåner. Därmed har dessa två produkter olika syften och unika villkor.
  • Myt 2: En kreditlina har alltid en lägre ränta än ett privatlån. En kreditlina kan förvisso ha en konkurrenskraftig ränta, men den behöver inte nödvändigtvis alltid ha en lägre ränta jämfört med ett privatlån. Räntan bestäms i hög grad av valet av långivare, din kreditvärdighet och de aktuella förhållandena på finansmarknaden.
  • Myt 3: Du måste ställa en säkerhet för lånet när du använder en kreditlina. Vissa typer av lån kräver en säkerhet, men när det kommer till kreditlinor är sällan så fallet.

Förhoppningsvis har vi nu lyckats sticka hål på vissa vanliga myter och hjälpt dig att utröna huruvida en kreditlina vore ett bra val för dig!