Ekonomisk trend

Låna snabbt och enkelt

Låna snabbt och enkelt

Det kan komma helt plötsligt. Den där oförutsedda skadan på bilen eller tvättmaskinen som helt plötsligt slutar fungera. När kostnader som man inte hade räknat med plötsligt dyker upp kan det vara skönt att veta att det finns snabba sätt att låna pengar på, utifall att bufferten inte skulle räcka. Läs vidare för att ta reda på hur man kan låna snabbt och enkelt.

Snabblån – låna snabbt och enkelt

Även om det är rekommenderat att ha sparat ihop till en buffert för oförutsedda utgifter kan det då och då uppkomma situationer där det helt enkelt slår slint ekonomiskt. Har man i övrigt god koll på sin ekonomi kan ett snabblån eller sms-lån vara en möjlighet att snabbt få tag i pengar för att betala det man måste i stunden. Dessa former av lån är emellertid inte att föredra om ens ekonomiska situation överlag inte är speciellt stabil, eftersom det kan resultera i att man försätter sig i stora och svårbetalade skulder. Det är också av den anledningen som snabblån har ett relativt dåligt rykte, helt enkelt för att många människor tagit lån som de sedan inte kunnat betala tillbaka, och därigenom hamnat hos Kronofogden.

Tänk på detta om du ska ta snabblån!

När man överväger att ta ett snabblån är det några saker som är bra att ha i åtanke:

  • Snabblån har hög ränta. Se därför till att du kan betala tillbaka pengarna i tid.
  • Låna inte alltför stora summor, eftersom kostnaden för lånet därmed tenderar att rusa iväg.
  • Se noggrant över villkor och kostnader för lånet, så det inte uppstår oväntade överraskningar när lånet redan är taget.
  • Gör inte snabblån till en rutin för att ta hand om återkommande kostnader. Det är både kostsamt och stressande att ha skulder hängande över sig.

Innan man tar ett snabblån kan det också vara en god idé att jämföra olika lånegivare med varandra. Se över vad som erbjuds i form av räntor, om man behöver lämna någon form av säkerhet för lånet och vad som händer om man mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka.