Ekonomisk trend

Ta ett lån utan UC och sänk dina räntekostnader

Ta ett lån utan UC och sänk dina räntekostnader

Ta ett lån utan UC och sänk dina räntekostnader

Ibland kan det vara rimligt och rätt att ta ett lån utan UC. Detta gäller inte minst om du genom att göra detta lyckas sänka dina räntekostnader. När du lånar en summa pengar kan du ofta göra detta till en lägre ränta än räntan på dina kreditkortsköp. Dessutom kan räntan också vara lägre än den som gäller för mindre SMS-lån och snabblån. Så om du tänker efter lite grann kanske du faktiskt kan tjäna lite pengar genom att ta ett sådant här lån.

Läs mer på denna sida om du är intresserad av att få veta mer!

Fyra fördelar med att ta ett lån utan UC

Det finns flera fördelar med att ta ett lån utan UC jämfört med de alternativa lösningar som finns att tillgå:

  • Du kan använda pengarna till vad du vill. När du tar denna typ av lån är inte pengarna öronmärkta för ett enskilt syfte. Du kan istället använda dem till precis vad du vill!
  • Ingen upplysning görs via UC. Den mest uppenbara och förmodligen även främsta fördelen med att ta ett sådant här lån är att UC inte behöver blandas in i leken. Det betyder att ingen kreditupplysning görs via dem utan istället via någon av deras konkurrenter. Vissa aktörer använder sig av Bisnode medan andra anlitar Creditsafe eller något annat liknande upplysningsföretag.
  • Du kan låna ett relativt stort belopp. När det kommer till kontokrediter och lån utan UC kan du ofta låna uppemot 50 000 kr i ett svep. Det innebär att du kan låna ett förhållandevis stort belopp. Om du är i behov av att ta ett lån på ett större belopp får du tyvärr kallt räkna med att långivaren kommer göra en kreditupplysning via UC i åtminstone 9 av 10 fall.
  • Du kan betala av dyrare lån eller krediter. Du kan ta ett mindre konsumentlån för att betala av den skuld som du har till ditt kreditkortsföretag. Detta på ett bräde i samband med att du gör din månatliga betalning till kreditkortsföretaget. Därmed kan du snabbt och enkelt sänka dina totala räntekostnader genom att göra dig av med den dyra skuld som du har ackumulerat med ditt kreditkort.